Studiedagen

Adieu aan het beddenhuis

/ in het kader van Festival van de architectuur

Innovatie in de ziekenhuisarchitectuur lijkt moeilijk te realiseren, zeker in de acute of beveiligde zorg. De vermaatschappelijking van de zorg is op volle gang, maar opmerkelijk genoeg blijven nieuwbouwprojecten eerder gekenmerkt door de aloude sfeer van het ziekenhuis. Het zorgt voor een bevreemdende situatie: bedden worden ‘afgebouwd’, maar de ziekenhuisgang ademt nog steeds de aloude sfeer.

Ontwerpuitdagingen in de residentiële zorg

In deze studiemiddag over zorg en architectuur krijgen opdrachtgevers van enkele uitzonderlijke projecten het woord. Er komen praktijkvoorbeelden uit het brede spectrum aan bod: van geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg en opvang van mensen met verstandelijke beperking tot palliatieve zorg. De cases vormen een aanleiding om na te denken over het nut en de voordelen die goede ziekenhuisarchitectuur oplevert voor kwalitatieve zorgverlening vandaag.

Voorafgaand aan de studienamiddag is er een geleid bezoek van de tentoonstelling UNLESS EVER PEOPLE / CARITAS FOR FREESPACE in Kunsthal Gent. In de Belgische vervolgtentoonstelling van de geprezen Biënnale-expositie komt een van de praktijkvoorbeelden van de studiedag aan bod: het Kanunnik Petrus Jozef Triestplein van architectenbureau de vylder vinck taillieu.

Praktisch

Locatie:
Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent

Prijs: 25 euro/gratis voor studenten (-26 jaar en op vertoon van studentenkaart)
Betaling via overschrijving op BE73 0689 3216 3660 met vermelding 'festival van de architectuur'

Wanneer: 24 september 2019, van 13u tot 17u30

lees meer

Vink éen of meerdere activiteiten aan die u wil reserveren of waarover u vragen heeft.

Invulformulier

* Verplichte velden