Toekomstige tentoonstellingen

tentoonstelling

Vrienden kiezen

op Erfgoeddag
22.04.18 - 22.04.18

Voor Erfgoeddag vraagt het Museum Dr. Guislain aan de vrienden van het museum om te grasduinen in de collectie. We willen weten welke collectiestukken onze vrienden kiezen en waarom. De selectie van de vrienden en het waarom van hun keuze vormt de basis voor een presentatie die de vaste collectie van het museum zal verrijken. Kom het bekijken op 22 april.

lees meer
tentoonstelling
Philippe Swiggers

Trots

Een unieke en menselijke fotoreeks rond sociaal werk
04.05.18 - 03.06.18

In Trots toont fotograaf Philippe Swiggers heel helder het ware gelaat van de sociaal werker waarmee hij of zij de kwetsbare mensen in de ogen kijkt. Hij doet dit door sociaal werkers in Vlaanderen tijdens hun werk op te zoeken en te fotograferen in hun echte doen en laten. De betekenis van ‘het sociale’, het belang van authentieke interactie voor echt sociaal werk legt hij vast met zijn lens. Zo toont hij de waardevolle plek van sociaal werk in onze huidige samenleving.

Trots wordt tentoongesteld naar aanleiding van de eerste Vlaamse conferentie sociaal werk, en gaat gepaard met de uitgave van een fotoboek (Philippe Swiggers, Erik Vlaminck en Bert Lambeir).

Trots is een samenwerking tussen Museum Dr. Guislain, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Uitgeverij Vrijdag.

lees meer